DIERVERZORGING IN HET COMFORT VAN UW EIGEN HUIS

Laat uw huisdier zich als een ster voelen

Het hebben van een dier betekent de verantwoordelijkheid nemen om hem of haar in ieder geval in de basisbehoeften te voorzien. Eén van die basisbehoeften is verzorging.

De huid, vacht, nagels en hoeven, gewicht, ogen en tanden. Al deze lichaamsdelen worden door mij gecontroleerd en indien mogelijk direct verzorgd. Indien nodig geef ik jou advies over wat jij kan doen om ook de gezondheid van jouw dieren te verbeteren.

Met meer dan tien jaar met verschillende dieren gewerkt te hebben, heb ik veel kennis opgedaan die ik graag met mijn klanten wil delen, zodat we samen een oplossing kunnen vinden om de gezondheid van jouw huisdier te verbeteren.Vaak heb ik kleine problemen zien uitgroeien tot grote, gecompliceerde gezondheidsproblemen, omdat de eigenaar liever wilde wachten. Wanneer een dier echter medische zorg van een dierenarts nodig heeft, zal ik de eerste zijn om dat te zeggen.

Ik kan u verzekeren dat ik mijn uiterste best zal doen om uw huisdier de best mogelijke zorg te geven.

Image module
De hoefsmid voor varkens

 

 

Zonder narcose, pijnloos en met respect

Alle varkens hebben hoefverzorging nodig ongeacht hun grootte.

Gezonde hoeven is een gezond varken, is een blij varken, is een blij eigenaar en een blij ik ;).

Wanneer ik met je varken bezig ben, zal ik het algemene welzijn van jouw varken onderzoeken door een controle van oren, ogen, tanden en algehele lichaamsconditie uit te voeren.

Ik bekap niet alleen de hoeven, maar balanceer ook weer de onderkant zodat jouw varken weer goed kan rond lopen.

Tot 120 kg kan ik een varken op zijn rug draaien, dan is verdoving niet nodig. Is uw varken boven dit gewicht of laat het gedrag van het varken mij niet toe om aan te raken? Neem gerust contact met mij op, zodat we de andere mogelijkheden voor uw varken kunnen bespreken.

Meer over hoefverzorging bij varkens kunt u lezen op mijn pagina “Klauwbekappen voor varkens” of druk op onderstaande knop om direct naar deze pagina toe te gaan.

Honden

Alle maten

U hoeft uw hond niet mee naar buiten te nemen. Ik kom naar u toe zodat uw hond in zijn/haar vertrouwde omgeving kan blijven.

Hondenrassen waarmee ik werk
Mijn voornaamste focus ligt op werkhonden zoals de Lagotto Romagnolo, praktische kapsels zoals de Bichon Frise die het boerenleven leidt, dubbelgecoate honden zoals de herdershonden en stugge vachten die gestript moeten worden, zoals terriërhonden.

Wilt u uw hond laten stylen met bijvoorbeeld een teddybeer kapsel, dan kan ik u adviseren welke trimmer het beste bij u past.

Gebruik van tondeuse en schaar
Langharige huisdieren zijn erg mooi, maar hebben ook elke dag aandacht nodig om de vacht glad en ontward te houden. Wilt u liever een zorgeloze vacht, dan kan ik u helpen door uw hond te verzorgen op een lengte die bij uw levensstijl past.

Enkele veel voorkomende rassen die worden verzorgd met tondeuses en scharen zijn:

Bichon frise, Poedel en poedelkruisen, Shih Tzu, Maltezers, Yorkshire terriers, Brusselse Griffons, Lhasa Apso, Schnauzer.

Dubbel gecoate verzorging
Dubbelgecoate honden hebben een ingenieus systeem. Hun ondervacht houdt ze warm in de winter en koel in de zomer. Hun toplaag beschermt ze tegen vocht, zodat ze hun kerntemperatuur beter kunnen reguleren.

Ik zal proberen om met alle mogelijke middelen te vermijden om uw dubbelgecoate honden te scheren, omdat dit het hele doel van hun dubbele vacht zal verpesten. In plaats daarvan zal ik speciale borstels gebruiken en de was- en föhntechniek gebruiken om dood haar te verwijderen, zodat nieuw, gezond haar kan groeien.

Enkele veel voorkomende rassen met een dubbelgecoate vacht zijn:

Golden retrievers, Labrador retrievers, Keeshond, Pomeranian, Herders, Husky’s, Collies, Herdershonden, Berghonden.

Strippen
Bij stugharige hondenrassen kan de vacht met de hand worden gestript. Strippen of plukken is een mooie techniek om het oude haar te verwijderen en ruimte te geven voor nieuw, gezond haar. Terwijl het scheren van dit soort vachten het oude haar niet verwijdert, maar het haar alleen maar korter maakt.

Strippen kost meer tijd, maar de kwaliteit en de natuurlijke uitstraling van de vacht zijn het meer dan waard. De vacht zal voller zijn met levendigere kleuren en een glanzendere textuur. Wanneer de vacht klaar is om te plukken, is het een pijnloze techniek. Meestal is 2 keer per jaar voldoende en bij sommige honden 3-4 keer per jaar.

Enkele veel voorkomende rassen met ruwharige jassen zijn: teckels, terriers, wolfshonden, pointers, jack russels, cocker-spaniëls en schnauzers.

Baden
Afhankelijk van het ras van uw hond maar ook van uw levensstijl, zal ik u adviseren hoe vaak u uw hond kunt (laten) wassen. Ik gebruik producten die niet op dieren zijn getest, niet agressief, milieuvriendelijk en parabenenvrij.

Image module
Image module
Image module
Katten & Konijnen

Wat ben jij prrrrr-achtig

Langharige katten en konijnen kunnen onze hulp af en toe gebruiken. Hun vacht heeft intensieve verzorging nodig. Wanneer u hulp nodig heeft bij het ontklitten en/of ontvilten van de vacht of het korter knippen van de vacht van uw kat of konijn op een meer praktische lengte, kom ik graag bij u thuis om uw geliefde huisdier te helpen.

Geiten, schapen & Alpaca’s

Binnenkort

Mijn wens is om meer boerderijdieren van dienst te kunnen zijn.
In 2024 zal ik mij dan ook verdiepen in geiten, schapen en alpaca’s.

Image module